Bugg


I höst kommer vi hålla två buggkurser, en grundkurs och en fortsättningskurs.

Kurserna hålls på söndagar under totalt nio tillfällen med start den 3e Oktober. Under fortsättningskursen varieras vilka turer som lärs ut varje termin, så du har nya saker att se fram emot även om du gått den tidigare!

Kurserna har sina tillfällen (9 st.) följande datum:

  • Oktober: 3, 10, 17, 31

  • November: 7, 14, 21, 28

  • December: 5 (eventuellt mysfox)

  • kl 13.30-15.15 för nybörjare.

  • kl 15.30-17.15 för fortsättning.

  • kl 17.30-19.00 för bugg 3 & 4

  • kl 19.00-21.00 för friträning


Om önskemål finns kan det sista buggtillfället bli mysfox istället. Det kommer i så fall vara ett lite längre tillfälle den 5e December. då kommer vi hålla på 13.45-16.45 och börjar helt från början. Om vi istället fortsätter med bugg det tillfället blir tiderna som vanligt.

Plats: Gasquesalen

Alla våra kurser leds av danstränare som har blivit utbildade av Svenska dansportförbundet.

Terminen avslutas (förhoppningsvis) med en sittning där vi äter god mat och dansar tillsammans.

Tack vare de lättnande restriktionerna så kommer vi denna termin återgå till att dansa med partnerbyte under kurserna! Om man inte är helt bekväm med det så är det självklart helt okej att stanna i sitt fasta danspar.

Bugg 3 & 4

I höst kommer vi ha ett samarbete med Lunds dansförening Gåsasteget som kommer att hålla sin kurs "Bugg fortsättning 3 & 4" i Gasquesalen på söndagar. Detta fungerar som en fortsättning av våra egna buggkurser och är ett bra tillfälle att fortsätta lära sig mer.

Ni kan anmäla er på deras hemsida (http://www.gasasteget.se/event-kurser/ ). Om ni skriver "LTH-deltagare" i övriga upplysningar i anmälan så kommer ni att få en studentrabatt. Rabatten är tänkt för LTH-studenter och de som har gått kurser hos oss tidigare. Kursen kommer då att kosta 450kr istället för 750kr!

De kommer även att hålla sin friträning hos oss mellan kl.19 och kl.21 på söndagar. Där finns det utrymme att träna på vad man själv känner för och det brukar finnas erfarna dansare där som man kan fråga om råd. Ni är alla varmt välkomna att delta i dessa träningar. Man behöver bara ta med sig någon att dansa med då man inte byter danspartner dessa kvällar.

Bugg 3 & 4 och friträningen kommer att ha ett tillfälle den 24e Oktober då de 2 två andra kurserna har uppehåll.

Modernfox

Modernfox är en modernare variant av den klassiska foxtroten, man dansar nära varandra till lugn musik och mycket handlar om musikanpassning och känsla. Ute på dansgolven brukar buggen blandas med lugnare fox och det kommer även ske på danssittningen.

Kostnad och anmälan

För medlemmar i Teknologkåren kostar grund- och fortsättningskurserna 390 kr, för medlemmar i Studentlund 490 kr och för övriga 590 kr.

Betalning sker till Teknologkårens Bg: 985-34 90. Märk med namn och vilken kurs du är anmäld till. Pengarna skall vara kåren tillhanda före första kurstillfället.

Anmälan till grundkursen har du här: https://forms.gle/bA5decH2LBzP45tH8

Anmälan till fortsättningskursen har du här: https://forms.gle/3tjzkYhTpVoTkWd6A


Vid frågor, tveka inte att maila vår dansmästare Anna på annavnyberg@gmail.com.